Love your feet!

Pedicure Behandelingen

Als u voor het eerst in de praktijk komt dan zal ik een persoonlijk voetonderzoek gaan verrichten. Op het onderzoeksformulier komen alle persoonlijke gegevens en problemen van de voeten op te staan. Zeker voor de Diabetisch en Reumatische klachten is dit zeker belangrijk. Bij elk bezoek in de praktijk zal ik de kaart bijwerken.

Uiteraard zullen alle persoonlijke gegevens heel zorgvuldig bewaard worden. De vertrouwde gegevens zijn voor u en voor mij en niemand anders.

U wordt als volgt behandelt:

Vakkundig onderzoek van de nagels en de huid van de voeten

Onderzoek

Knippen van de nagels

Behandeling van de schimmelnagels

Verzorgen van de nagel omgeving

Verwijderen van eelt en likdoorns

Behandelen van de kloven

Verwijderen van ingroeiende nagels

Desinfecteren

IncrĆØmen van de voeten of eventueel voetmassage

Eventueel nagels lakken


Dit alles met behulp van moderne apparatuur op basis van nattechniek, welke hygiƫnischer en pijnlozer zijn dan de droogtechniek. De behandeling is helemaal af als u hem uitbreidt met een afsluitende voet- en onderbeenmassage. Een heerlijke behandeling die tot doel heeft de doorbloeding te verbeteren en afvalstoffen te verwijderen.

Bij Beauty Puur & Nails zijn diverse nagel-, voet- en lichaamsverzorgende producten verkrijgbaar o.a.:

Schimmelnagels

Voetschimmel

Zwemmerseczeem

Transpirerende voeten

Verzorgende creme voor de voeten en handen

Zeer droge en diabetisch voetencreme


Risico Voet Behandeling

Risicovoeten (diabetes, reumatisch etc.) zijn voeten waarbij men vanwege een bepaald ziektebeeld een verhoogd risico heeft op complicaties.
De behandeling dient met zorg te worden uitgevoerd om wondjes te voorkomen.

De bekendste risicovoet is die van een diabetespatiƫnt, maar ook mensen met reumatische aandoeningen, psoriasis, vaatlijden, oudere voet of (spastische) verlammingen hebben risicovoeten.


Voetzorg bij Diabetes Mellitis

Voor een diabetespatiƫnt is regelmatige voetzorg zeer belangrijk. Uw podotherapeut, praktijkondersteuner of diabetesverpleegkundige zal u in bepaalde situaties doorverwijzen naar de (Medisch) pedicure. Hierbij krijgt u een doorverwijzingsformulier mee met het zorgprofiel en type diabetes erop vermeld. Deze gegevens hebben wij nodig om voor u een juiste factuur op te maken. Hoewel de voetbehandeling in principe hetzelfde is als bij niet-diabetici, zijn er wel een aantal verschillen.

Beschadiging van het beschermend gevoel (neuropathie) heeft tot gevolg dat minder tot geen pijn meer gevoeld wordt. Daardoor kunt u ongemerkt wondjes en blaren oplopen en blijft het dragen van te kleine schoenen vaak zonder pijnklachten. Zeker in combinatie met problemen in de doorbloeding kan dit leiden tot een minder goede wondgenezing.

De behandeling is er dus allereerst op gericht om wondjes te voorkomen, maar ook eelt, kloven, likdoorns of ingroeiende nagels kunnen (onderhuidse) wondjes veroorzaken. De regelmaat waarmee voetbehandelingen worden uitgevoerd wordt o.a. bepaald door de aanwezigheid van deze aandoeningen. Alleen dan is een mogelijke verbetering te verkrijgen en het risico op complicaties te voorkomen.

Eelt, kloven, likdoorns, of ingroeiende nagels kunnen ontstaan door standsafwijkingen in de voeten, maar ook schoenen vertellen veel over hun rol bij het ontstaan ervan. Een schoencontrole en voorlichting en advies is dan ook een belangrijk onderdeel in de voetzorg.


Reumatische aandoeningen gaan regelmatig gepaard met ontstekingen en standsafwijkingen van de voeten (ook vaak handen). Hierdoor is het vaak door gewrichtsbeperkingen onmogelijk om zelf de voeten te verzorgen.

Door de standsafwijking van de voet is de afwikkeling van de voet verstoord, hierdoor is de druk op bepaalde locaties verhoogd. Eeltplekken kunnen wondjes veroorzaken en verdere infectie tot gevolg hebben. Goede voetzorg kan voor deze groep patiƫnten een verlichting zijn om mobiliteit te behouden.